På tur i Egypt, en reise i tid og kultur
Dag 8, 9 og 10
Vil du se flere og større bilder? Klikk på linken for Alle bilder fra dag 8, 9 og 10

Du kan laste ned beretningen som acrobat-fil til din egen maskin ved å høyreklikke på linken under her og velge "Lagre fil som". Filen inneholder tekst og bilder og er på 4,5 MB.
http://www.trekajakk.com/
Egypt/Egyptreisebeskrivelse.pdf

Dag 8, mandag 21.mars, sløving, gamle Sharm el Sheikh.
Igjen våknet Bastianerne tidlig. Morgenbadet ble unnagjort i god tid før klokken 08.00, og så var det frokost. Nils og Minna dukket opp ved frokosten, og deretter var det tid for soling og strandliv. Total sløving stod på programmet, og det klarte vi.

Denne delen av turen var utrolig deilig etter det tøffe programmet vi hadde første uka, så vi nøt sløvingen i fulle drag. Tom måtte prøve det nye backgammonbrettet denne dagen, og benyttet anledningen til å lære Minna spillets grunnleggende regler og teknikk. Hun skjønte det visst, for hun slo Tom 2-1.

Kveldens tur gikk denne gangen til gamle Sharm el Sheikh. Det var totalt forskjellig fra Naama Bay ved at husene her var gamle, og forretningene var mer allsidige. Vi ruslet rundt og så på hverdagslivet og menneskemylderet.
Sulten begynte å gnage i tarmene, og til slutt bestemte vi oss for å besøke en kinesisk restaurant. Det var et heldig valg, for maten her var helt nydelig. Vi startet med vårruller og fortsatte med hovedrett. Minna bestilte en ”hot plate” med noe kjøtt, Nils og Else tok ”Crispy beef” mens Tom bestilte ”Orange beef”, alt med ris og grønnsaker til. ”Hot plate’en” var så varm at treverket nesten tok fyr, og kjøttet stod og stekte seg i 20 minutter etter at den var kommet på bordet. ”Crispy beef’en” var skikkelig crispy og god, mens ”Orange beef’en” var helt nydelig. Et absolutt vellykket måltid.
Etterpå handlet vi frukt og noe suvenirer før returen til hotellet. Kvelden ble avrundet med hvitvin og jordbær på terrassen utenfor rom 132. En deilig dag.

Dag 9, tirsdag 22.mars, sløving og bading.
Bastianerne våknet halv åtte. Koffertene var en smule kaotiske, så de ble reorganisert før Tom gikk for å ta 10 runder i bassenget. Deretter stod frokosten for tur, og overraskelsen var stor da de så at Nils og Minna allerede var på plass!! Jøss, bevares…

Denne dagen skulle avslapningen skje under en stråparasoll på sandstranda, litt variasjon måtte man jo få til i sløvingen. Nils og Tom ville forsøke seg i Rødehavet, og som tenkt, så gjort. Vannet holdt ”forfriskende” 23 grader, så badingen ble relativt kort. Rødehavet er verdens nest salteste hav (bare Dødehavet har høyere saltinnhold) og det kjentes.
Etterpå ble det avslapning og soling for alle pengene. Og apropos penger… utpå ettermiddagen skulle vi gå og kjøpe en is og noe mat. Nils fant ikke lommeboka si, men han var sikker på at han hadde hatt den med seg. Den inneholdt rundt 1000,- kroner i diverse valuta, romnøkkelkort, visakort, førerkort, våpenkort etc., så det var litt ubehagelig at den var borte. Nils gikk opp til resepsjonen for å melde tapet av romnøkkelen samt få sperret visakortet. Da han kom opp dit stod det en mann der med en dryppende våt lommebok. Han hadde vært på dykkerkurs utenfor revet og funnet lommeboka på 12 meters dyp. Snakker om flaks. Bildet av Nils over her er tatt i det øyeblikket Nils dukker opp av vannet etter å ha hoppet uti, og høyst sannsynlig er det i dette samme øyeblikket at lommeboka ramler ut av shortsen…

Nils gikk på rommet og la pengene og kortene til tørk mens han tørket lommeboka med hårføneren. Senere på ettermiddagen sjekket Minna og Tom mail på hypertrege linjer. Det forundret oss litt at ikke en så moderne hotellkjede som Sheraton hadde bedre internett-tilbud enn det som fantes her i Egypt. Etterpå fikk vi melding fra Egyptreiser at vår planlagte tur til St. Katarinaklosteret og Mosefjellet skulle skje neste dag. Middagen spiste vi denne kvelden på en Libanesisk restaurant på hotellet. Nils, Minna og Else valgte en lammerett, mens Tom ville ha linsesuppe og grillet Bassfilét. Alt smakte godt. Vi la oss tidlig denne kvelden for å få lade opp litt til Mosefjell-turen.

Dag 10, onsdag 23.mars, avslapning, forberedelse til utflukt, vårjevndøgn.
Nok en gang var Bastianerne oppe kl 7.30, og Tom tok sine 10 runder i bassenget. Da frokosten var overstått var det fortsatt stille på rom 131, så vi stakk ut på plenen og satte fram 4 liggestoler slik at de sto klar. Hele denne dagen ble viet til avslapningens gud, ”Ro” og hans søster, ”Hvile”, som styrer de åndelige sidene ved menneskesinnet. ?

Vi spiste en sen lunsj, og rundt klokken fem la vi oss litt for å være litt uthvilt til nattens tur mot soloppgangen på Mosefjellet og påfølgende omvisning i klosteret.

Vi våknet igjen klokken 21.30 og ble hentet for turkjøring klokken 22.30.
Akk, det lå an til å bli en laaang tur…

     
Forrige side Til Hovedsiden Neste side