På tur i Egypt, en reise i tid og kultur
Dag 7
Vil du se flere og større bilder? Klikk på linken for Alle bilder fra dag 7

Du kan laste ned beretningen som acrobat-fil til din egen maskin ved å høyreklikke på linken under her og velge "Lagre fil som". Filen inneholder tekst og bilder og er på 4,5 MB.
http://www.trekajakk.com/
Egypt/Egyptreisebeskrivelse.pdf

Dag 7, søndag 20.mars, avslapning, Naama Bay.
Else og Tom våknet kl 7.15. Det var strålende vær som alltid, og vi gikk bort til bassenget som lå 40 meter unna terrassedøra. Nils og Minna sov fremdeles da vi kom tilbake, så vi kledde på oss og tok områdebefaringen og frokosten alene. Hotellet er kjempestort, og området pent opparbeidet.
Nils og Minna dukket opp etter hvert, og hele denne dagen gikk med til soling og bading.

Jentene fant ut at de skulle ha seg en øl eller to i bassengbaren. Da de fikk se glassene som var vasket opp i kaldt vann med en gammel svamp bestemte de seg kjapt for å drikke av flaska.
Utpå ettermiddagen ble det til at vi tok litt salat og småmat på den lokale strandspiseplassen.
Deretter slappet vi av til solnedgang. Naama Bay var målet for vår kveldsutfart på egen hånd. Taxien fraktet oss inn til hjertet av byen som er en ren turistby. Over alt var det de samme forretningene som solgte payrus, steinfigurer, gull, sølv, egyptisk bomull etc., etc. For ikke å snakke om alle restaurantene. Det var rett og slett plagsomt med den særdeles aktive ”markeds-føringen” som ble bedrevet her. Vi stakk innom den lokale ”Hard Rock Cafe”, men der var det så fullt at vi hadde ingen mulighet for å få sitteplass. Etter hvert havnet på en italiensk restaurant hvor maten var passe god. Det var kun menn å se av lokalbefolkningen, og forklaringen var enkel. Alle som arbeidet her kom fra andre steder i Egypt. De arbeidet i turistområdene i 30 dager og hadde fri i 7 dager. Bare i området Sharm el Sheikh er det flere hundre store hoteller, spisesteder, tusenvis av taxier osv., så at dette gir arbeid til flere tusen mennesker er helt sikkert.
Omsider hadde vi fått nok og dro tilbake til Sheraton Sharm rundt midnatt.
Forrige side Til Hovedsiden Neste side